kroisz jak ci sie podoba
na patelnię wrzucasz dwie łyżki oliwy i łyżkę maseła i ozłoconą cebulę
do gotującej się wody a wodę wstawiasz z kostką nie z kury tylko z krową na obrazku
jakieś tam ziarna pieprzu
kilka liści laurowych
i jak już jest z cebulą to podgotowujesz jesszcze trochę
w sumie jak dłużej postoi to smaczniejsza
i podajesz z serem i grzankami
Najbardziej konkretny przepis, jaki dostałam.
Nie licząc babcinego przepisu na kruche ciasto :)
A tu modyfikacje by Magda:
u mnie w pracy do cebulowej daje się, poza tym co masz w przepisie, bulionetke wołową i drobiową, czosnek i tymianek, i można troche masła. Dusisz cebulę z przyprawami i masłem, jak będzie mięciutka dolewasz wody z bulionetkami, albo bulion na mięsku jak wolisz.
A tu modyfikacje by Magda:
u mnie w pracy do cebulowej daje się, poza tym co masz w przepisie, bulionetke wołową i drobiową, czosnek i tymianek, i można troche masła. Dusisz cebulę z przyprawami i masłem, jak będzie mięciutka dolewasz wody z bulionetkami, albo bulion na mięsku jak wolisz.
No comments:
Post a Comment